torsdag 10 september 2009

Edsbyn - Broberg 10-4

Första målet kom tidigt och det var Broberg som tog ledningen efter bara någon minut. Sedan kvitterade Edsbyn på hörna några minuter senare genom Jocke Hedqvist. Tycker det var bra fart i matchen och många åkte väldigt mycket skridskor. Bollen gick runt på alla spelare och uppspelen kom både på kanterna och på mitten. Tycker efter vad jag sett nu att Edsbyn har ett bredare spel och månne kan bli mer svårläst detta år. Det är såklart tidigt på säsongen och stundtals råder rena rama raggarbandyn, utan någon tanke studsar bollen hit och dit. Men ingenting kan ju vara perfekt redan i september, eller kan det? Det ska vara Jockes skott då!!! Vilka skott den mannen har - jag måste ha glömt hur hårt han skjuter alltså. Man ser ju inte bollen utan man ser hur nätet fladdrar bakom målvakten. Jocke imponerade stort på mig ikväll med sina 6 mål - han verkar vara väldigt spelsugen och siktet är bra inställt på hörnor vilket bådar gott inför framtiden. Även Simon Jansson och Martin Söderberg ser mycket bra ut vilket också bådar....ja ni förstår. Skönt även att se Kuben på is igen! I halvtid stod det 6-2 och det hade varit ett bra tempo och underhållande bandy. Andra halvlek började lika bra och det var väl först den sista kvarten som det mattades av lite. Den stora frågan i andra halvlek var om det skulle bli tvåsiffrigt eller inte. Jonas Edling blir dock fälld vid ställningen 9-4 inom straffområdet och får en straff som han tar hand om själv och som han sätter säkert. Efter det hände sedan inte mycket.

Vet inte hur mycket träning Broberg haft på stor is, säkerligen mindre än Edsbyn vilket är ganska självklart. Broberg är dock som vanligt skridskostarka och väldigt snabba och vid kontringar vänder dom blixtsnabbt.