söndag 19 april 2009

Bandylandslaget, ett minne blott?

KRIS i bandylandslaget, eller? Man har ingen VM-arrangör, inget VM-upplägg och ingen förbundskapten i dagsläget!!
Kan detta ha att göra med att klubbarna har dragit öronen åt sig efter det att Västerås och Tillberga gick med förlust i detta VM? Mycket troligt att man som klubb inte längre ställer upp på dåliga avtal. Det lutar ändock åt att OM VM kommer att spelas så kommer det att spelas i Lidköping, Vänersborg och Trollhättan. Det största problemet måste väl ändå vara att man inte har någon förbundskapten ännu. Förbundskaptenen skulle presenteras efter SM-finalen....det är rätt så länge sedan den var nu!
Franco är som väl alla vet vid det här laget förbundets förstahandsval, men han vill ha sitt civila jobb kvar, vilket tydligen är omöjligt när man är förbundskapten, och det är väl där problemet ligger. Tackar Franco Ja så är det väl frid och fröjd då - nästan. De övriga problemen kvarstår ju iallafall, med tv-avtal etc. OM Franco säger Nej, vad händer då?? Det verkar inte som det finns någon back-up plan. Det måste väl finnas någon annan som dom kan fråga mer än Franco?
Förbundskaptens-jobbet är nog inte så attraktivit, man får aldrig träna laget före VM utan det är nästan pang på bara, har man tur har man träffat alla spelare ngr dagar före och ev. fått spela en eller två landskamper. Dax för förbundet att tänka om och lägga VM vartannat år och lägga in tid för landskampssamlingar det andra året så det finns en rimlig chans att få ihop ett lag som får träffas mer en i ren panik under VM.
Spännande fortsättning lär följa.....
http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.970912

3 kommentarer:

Daniel sa...

Om jag fattat det rätt så vill de flesta större länder i internationella bandyförbundet ha VM vartannat år. Men i internationella bandyförbundet är Hollands och Mongoliets röster värda lika mycket som Rysslands och Sveriges röster.

Och det är de små bandynationerna som vill ha VM varje år, eftersom VM är den enda chansen som många av de mindre landslagen har att få spela på stor is, spela riktig bandy.

Så därför röstas förslaget gång på gång ner i internationella bandyförbundet, eftersom alla smånationer vill ha det varje år medan det bara är Sverige, Ryssland, Norge och Finland som vill ha det vartannat år.

Bandytokan sa...

Men nu kanske internationella förbundet måste tänka om...
...man kan ju alltid hoppas iallafall. Dom kan väl ha ngn annan landslagstunering det år det inte är VM. Man förstår ju att de sämre lagen vill ha matchträning.

Daniel sa...

Man tycker att det vore läge att ändra på det, förstår inte riktigt varför man ändrade det från första början. För några år sedan var det ju vartannat år som det spelades.

Det enklaste vore väl om A-VM spelades för sig vartannat åt, och B-VM och C-VM spelades för sig varje år. Problemet där är väl att det bara är Sverige och Ryssland som har råd att arrangera VM.

Men håller med, VM vartannat år skulle ge turneringen mer prestige och ge landslagen större möjligheter att spela ihop sig inför turneringarna.