torsdag 9 april 2009

Hammarby

Hammarby har det varit ganska tyst om denna Silly Season...fick en fråga om jag inte kunde försöka titta lite på deras "mörka" situation under kommentarer. Jag vet dock inte om jag tycker att det ser så där jättemörkt ut för dom egentligen. Ekonomin är dålig hos fler klubbar och dom är inte dom enda som har aviserat för att sänka spelarlönerna. Några spelare ryktas vara på väg bort (Robin Sundin, Stefan Erixon, Kalle Spjuth, Jesper Eriksson, Oscar Jonsson, Daniel Eriksson), nu brukar det dock aldrig bli så illa som ryktena säger så alla dessa spelare lär ju inte försvinna, sedan hör ju till saken att Hammarby hade en väldigt stor trupp förra säsongen när 5 rysslandsproffs kom med i truppen - så några spelare måste ju helt enkelt försvinna också för att det ska fungera både ekonomiskt och sportsligt. Rykten in i klubben är betydligt färre, dock två killar från P 19 vid namn Aksel Ekblom och Linus Hansson. Detta tycker jag verkar mycket positivt inför framtiden - Hammarby måste få in några i laget som är Hammarbyare och kanske brinner lite extra för klubben. Övriga ryktet in är Timo Oksanen som enligt redaktionen på svenska fans väljer mellan Bollnäs och Hammarby. Eftersom jag då tror att han inte kommer att spela i Bollnäs nästa säsong så finns det väl goda chanser att han hamnar i Hammarby då, vet även att Kungälv jagar en målvakt men vet inte om dom är intresserad av Oksanen - men det borde ju varje elitserielag vara eftersom han är en grymt bra målvakt som dock tyvärr har haft skadeproblem.
Det stora problemet för Hammarby just nu är väl att dom inte hittat någon tränare efter Stefan "Lillis" Jonsson, dom har iaf inte hittat någon som dom gått ut med officiellt. Hittar man en tränare som är meriterad så brukar resten lösa sig, då andas spelare utan kontrakt ut och skriver på. Ett möjlig ny Hammarbytränare kanske kunde vara Anders Jacobsson (förre förbundskapten). Har inget belägg för det, men varför inte.....

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet har inte hört mycket alla om Hammarby. De är väl en tränare som är prio 1 annars kan kan man inte ordna nyförvör heller antar jag! Sedan så är det mycket tråkigt att Bajen aldrig plockat upp juniorer i deras högre led! Nu har de visat sig att Hammarby har duktiga juniorer (tänker på p19 laget främst) tråkigt att de aldrig riktigt har fått chansen. Jag har följt dessa 90 killar litegranna och de har ett ganska bra facit.. 1 final 1 semi och nu senast en kvart... Att inte fler klubbar jagar dessa spelare?

Anonym sa...

Robert Rimgård (egen produkt) hade varit landslagsaktuell nu om han inte fått vintern spolierad av skada. Säsongen innen var han fenomenal - Bajens bästa spelare, och så ung.

Anonym sa...

har information om honom som jag inte kan släppa... Ni får se vad tidiningarna eller någon silly season sida vad som är på g med honom...

Anonym sa...

Ps. Rimgård är ingen "egen" produkt kommer ursprungligen ifrån GT/76....