måndag 20 april 2009

Franco ny förbundskapten

Idag blev det klart att Franco blev ny förbundskapten för svenska landslaget. Kontraktet löper på 2 år med början den 1 maj. Franco kommer att arbeta 50% som förbundskapten och även behålla sitt civila jobb där han också kommer att jobba 50%. Så det hela löste sig tillslut. Stort grattis till Franco till det nya jobbet och samtidigt ett stort tack för allt han gjort för Edsbyn under sina år här!
Följdfrågan blir nu; hur ska Franco hinna göra jobbet som förbundskapten på halva den tiden som övriga förbundskaptener gjort?? Den assisterande förbundskaptenen måste ju helt enkelt (vem det nu må bli) få en större uppgift än de tidigare assisterande haft...eller så får Franco vara dubbelt så effektiv som sina föregångare.....he he he....

Detta innebär ju då för Edsbyns del att man förlorat en tränare, men det kommer ju inte som någon chock eftersom det sedan länge har varit känt att Franco varit erbjuden detta jobb. Är helt övertygad om att Edsbyn redan har lösningen kvar. Vet att dom sedan många år har en riktlinje för ledartrojkan i Edsbyn och att man som vision har att rekrytera ledare från de egna leden. Eftersom att tränarstaben har bestått av fler än Ola och Franco så finns det redan där människor som kan ta en mer framträdande roll eller så blir det som man tidigare läst att Magnus "Kuben" Olsson går in som assisterande tränare till Ola. Men Kuben vill ju också spela vidare om Knät håller och att vara både tränare och spelare är ingen lätt uppgift. Ser gärna Kuben som tränare eller Peter Törnberg eller varför inte båda två. Men jag tror att det bästa resultatet uppnås om man som tränare står i båset. Kan vara svårt att få den helhetsbild som krävs om man själv är på isen och kämpar samtidgt som man ska kunna analysera och coacha. Känner dock absolut ingen oro utan litar blint på att detta redan är löst till det bästa!

Inga kommentarer: