tisdag 14 april 2009

Simon Jansson till Edsbyn

Som en blixt från en klar himmel presenterades Edsbyns första nyförvärv : Simon Jansson. En av Sveriges mest lovande juniorer, 18 år - gjorde sig känd för svenska folket under slutspelet med Sandviken mot Västerås där han spelade mycket bra. Hemmahörande i Köping så flyttade han till Sandviken för att gå bandygymnasiet, vilket han nu kommer att fortsätta med i Edsbyn under sitt sista gymnasieår. Enligt en intervju med Simon på Sandvikens hemsida så är det en dröm som gått i uppfyllelse.....jag citerar "Det har varit en dröm sedan jag var liten att få spela i byn, så det är häftigt." Vilket såklart känns roligt för oss i Edsbyn! Att han dessutom skrev på 2+1 år känns ju heller inte helt fel. Men i dessa tider där vi alla vet att +-år inte betyder så mycket så är iallafall 2 år riktigt bra. Ska bli mycket roligt att följa honom och se honom utvecklas, alla vet ju att Ola Johansson är riktigt duktig på att utveckla spelare och eftersom att Simon redan är en supertalang så ska det bli extra intressant att följa utvecklingen. Han kan både spela på mitten eller som halva, vilket verkligen känns bra, kanske vi redan till nästa säsong kan flytta Hasse till mitten och ha Simon som vänsterhalv? Om Hasse nu blir kvar, enligt de färskaste rykten ska det nu luta åt att han stannar, men i dessa tider vet man ju ingenting. Välkommen till Edsbyn Simon!

I samma stund som detta släpps så bekräftas även att Per H och Pär T har sagt upp sina plus-år, vilket det också ryktas om. Har inte hört något om vart Pär T kan tänkas vara på väg eller om han helt enkelt vill förhandla till sig ett bättre kontrakt. Men det lär väl visa sig. Båda två kanske är på väg till någon annan svensk klubb. Hoppas dom iaf bestämmer sig snart så att Edsbyn får reda på det så att man vet vad man har att jobba efter.

En riktig bomd i dessa Silly-tider tycker jag att Stefan Larssons intresseanmälan till Örebro var. Enligt na.se så har han kontaktat Örebro och anmält sitt intresse.
http://www.na.se/artikel.asp?intId=1471135
Trots att han från början är en edsbykille så har jag liksom börjat se honom som en äkta brobergare av någon anledning......Ja, ja det återstår ju att se vad som händer, men man förstår ju att en tränare som Lillis lockar samt spel i hall. Spännande att se vart han hamnar, samtidigt mycket tungt för Broberg att tappa honom, MEN å andra sidan så spelade man utan honom hela den förra säsongen och det bar ända till kvartsfinal iallafall., så dom står väl inte och faller med honom men helt klart en tung förlust.

Inga kommentarer: