onsdag 1 april 2009

Reaktioner på tidigare elitseriepremiär

http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.926539

Självklart funderar lag utan hall hur det ska gå med isarna till den första omgången i elitserien och det förstår jag, eftersom höstarna bara blir mildare och mildare. Rent spontant så tycker jag att det är en bra ide eftersom det blir så tätt med matcher under vissa perioder under säsongen samt att det kanske innebär bäst av 5 i kvartsfinal, vilket är positivt tycker jag. Men det måste ju även finnas förutsättningar för lagen att ha is då!

World Cup i Ljusdal sista helgen i Oktober går inte längre enligt internationella bandyförbundet pga för dålig is men elitseriepremiär sista helgen i oktober går bra enligt svenska bandyförbundet. Hmmm.....mystiskt. Okej för att det är skillnad på en hel cup och på en hemmamatch. Säkert går det att lösa så att hall-lagen får första hemmamatchen samt Haparnda/Torniå (som väl bör ha is då). Frågan är väl om de övriga lagen utan hall har hunnit träna något på stor is????

Jag tror helt enkelt att bandyförbundet vill sätta press på klubbarna att bygga hall och då gör man så här. Vad tror ni?

Inga kommentarer: