torsdag 23 april 2009

Söderholm, Edling och Hellmyrs

Inte mycket händer just nu, tycker det är ovanligt lugnt....
Lite har det dock hänt sedan sist jag plitade ner några rader.

Stefan Söderholm lägger av med bandyn
Egentligen inget oväntat beslut eftersom han redan för 2 år sedan (eller var det ifjol?) funderade på att sluta eftersom han tappat motivationen. Fick då löfte om att lira fotboll under sommaren av Saik och kom sedan tillbaka till hösten igen och tyckte väl att det var rätt kul iallafall. Men nu har han tydligen tröttnat blott 30 år gammal. Saik har heller tydligen inte hört av sig sedan säsongen tog slut, vilket jag tycker är mycket märkligt. Spelar ingen roll om man är intresserad av spelaren ifråga så kan åtminstone ringa och tala om hur läget är. Söderholm är inte den enda i Saik som inte hört något ang. kontrakt, även Henrik Hagberg och Patrik Södergren vet något om nästa säsong. Hagberg kommer även han att lägga skriskorna på hyllan. Jag är ingen Saik-anhängare och känner inga direkta sympatier med deras spelare, MEN man måste väl som ansvarig lyfta luren och tala om läget så att spelare som inte längre platsar eller passar in får en chans att leta nya klubbar. Dålig stil av Saik tycker jag.

När jag ändå är inne på Saik så hade dom presskonferens idag och presenterade sitt andra nyförvärv: Daniel Bäck, 22 år från Gripen och som spelar halva.

Joel Edling
Har beslutat och skrivit på ett nytt kontrakt med Broberg och även Svenne har gått in som huvudtränare samt att Stefan Larsson ska börja träna igen. Det börjar arta sig riktigt bra för Broberg, men så är det ju också tre rejäla edsbypöjkar ;o)

Några tunga namn kvar som ännu inte bestämt sig
Patrik Nilsson, Per Hellmyrs, Anders Östling, Oksanen, Ville Aaltonen, Pär Törnberg samt några till. De tre första är väl också dom tre tyngsta namnen i den här samlingen. Anders Östling sägs vara nära en återkomst till Vsk. Patrik Nilsson kan även han hamna i Vsk om inte Saik lyckas få tag på pengar och om han inte stannar i Ryssland. Pär Hellmyrs är det för närvarande mycket tyst förrutom att några försöker få liv i Bollnäsryktet igen. De övriga herrarna är det ännu tystare om. Någon som har några spännande tips?

Den sista april går rysslandskontrakten ut, så i början på maj så kommer det säkert att börja hända en del samt att lite rykten kring ryska spelare börjar ta fart på allvar.

På återseende!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ang Daniel Bäck så var Edsbyn också ute efter honom!
Säger han själv i en intervju.

Anders sa...

Ville Aaltonen kom enligt uppgift tillbaka till Bollnäs i torsdags (igår) från sin semestertripp till Finland. Han skulle ju ta beslut under Finlandsvistelsen, så förhoppningsvis kommer det besked snart.

Anonym sa...

Men snälla du, hur kan man ens nämna Pär Törnberg bland alla "tunga" namn?
Är det nån som gjort bort sig så är det Törnberg som sa upp sitt kontrakt med Edsbyn och trodde att han skulle få ett nytt å bättre erbjudande.
Det han blivit erbjuden av Byn nu är en lönesänkning med 30%.
Den som gapar efter mycket...